school_logo.png
prominent_logo.png

Onze visie en ICT

Op basisschool de Bongerd leren wij kinderen niet alleen de vaardigheden die ze vandaag nodig hebben, maar willen wij onze leerlingen ook klaarmaken voor toekomst. Kinderen van deze generatie moeten omgaan met een snelle verandering van hun digitale leefwereld. Wij dagen onze leerlingen uit om onderzoek vaardigheden te ontwikkelen, waarmee ze zich zelfstandig door dat steeds veranderende digitale landschap kunnen navigeren.

De leeromgeving van de leerlingen is ICT-rijk. Instructies worden gegeven door het gebruik van het digibord en verdiepende/verhelderende of verbredende opdrachten worden digitaal aangeboden en toegespitst op de hulpvraag van de leerling. Dit is in de dagelijkse praktijk van de school terug te zien, waar ICT niet het doel is, maar een middel om de verschillende leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Op de Bongerd werken de leerlingen in ieder geval digitaal met de vakgebieden van taal, rekenen en spelling, passend bij de instructies. Toets- en leerlinggegevens worden geanalyseerd om hieruit weer het onderwijsaanbod aan te scherpen en leerlingen blijven groeien. In de bovenbouw hebben alle leerlingen op school een Chromebook in bruikleen om dit mogelijk te maken.

Openbare Basisschool

De Bongerd

Lindenhorst 1

6714 JV Ede

directie.bongerd@proominent.nl

Download onze app!

Wanneer u de app downloadt, blijft u makkelijk op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u berichten van de leerkracht van uw kind ontvangen.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent