school_logo.png
prominent_logo.png
10
okt,
woensdag
kbw_2018.jpg

Boekentips van Petra

Even voorstellen: mijn naam is Petra Bondt en ik werk in de Centrale bibliotheek van Cultura (Molenstraat). Ik kom ook regelmatig op de Bongerd om boeken te presenteren in de klas zodat de kinderen en de leerkrachten weer een lekkere stapel leesvoer hebben.

Graag geef ik een paar boekentips:

Allemaal theater!
door Lizzy Koppe-van Pelt
met illustraties van Nelleke Verhoeff

Een leuk samenleesboek voor kinderen van ongeveer 9 t/m 12 jaar. Met allerlei verhalen om samen met 2 of 3 kinderen te lezen. De verhalen gaan over thema’s uit de theaterwereld, bijv. over het circus, over zingen, rappen, goochelen, beroemd zijn, een kaartje kopen etc. Boven elk verhaaltjes staan de namen met de tekeningetjes van de personages. De kinderen kiezen wie ze willen zijn en lezen om de beurt hun stukje tekst. Eigenlijk staan ze op deze manier zelf op het toneel! Het lezen is op deze manier leuk en afwisselend. Ondertussen leren de kinderen allerlei interessante weetjes over het theater. Ook heel geschikt om als ouder samen met je kind te lezen! Er zijn meer boeken van de serie “Theaterlezen” en “Samenleesboeken” in de bieb te vinden.

Arabische sprookjes
door Rodaan Al Galidi
met illustraties van Geertje Aalders

Een prachtig boek met mooie verhalen uit verschillende landen die door de schrijver, een echte sprookjesverzamelaar, zijn herschreven. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Om voor te lezen en zelf te lezen. De sprookjes zijn grappig en vlot geschreven, van en voor iedereen. De illustraties zijn niet zomaar illustraties maar echte knipkunstwerken! Kortom een heerlijk en prachtig boek om van te genieten. Voor jong en oud, om te lezen en te bekijken, voor eindeloos lees- en kijkplezier! In de bieb staat het boek in de kast met weetjesboeken voor jonge kinderen (AJ-boeken). Als het tenminste niet is uitgeleend. Wist u trouwens dat je 10 gratis reserveringen mag hebben met een bibliotheekpas? En dat je 30 materialen met een pas mag lenen? Kinderen tot 18 jaar kunnen een gratis bibliotheekpasje aanvragen in de bibliotheek.

Aadje Piraatje kan al rekenen; doe je mee?
door Marjet Huiberts
met illustraties van Sieb Posthuma

Een grappig prentenboek uit de serie “Aadje Piraatje”. Dit boek gaat over de cijfers 1 t/m 12. Elk hoofdstuk bestaat uit een grappig rijmpje over een cijfer en vrolijke stripachtige tekeningen. Natuurlijk helemaal in de piratensfeer. In deze serie is ook het boekje “Aadje Piraatje kan al lezen; lees je mee?” verschenen. De boekjes van Aadje Piraatje zijn superleuk om samen met uw kind te lezen. Ze zijn natuurlijk ook in de bieb te vinden! De meeste Aadje Piraatje boeken staan bij de prentenboeken, sommige staan bij de eerste  leesboekjes.

 

 

 

 

Contactgegevens

Openbare Basisschool

De Bongerd

Lindenhorst 1

6714 JV Ede

0318-638129

directie.bongerd@proominent.nl

Download onze app!

Wanneer u de app downloadt, blijft u makkelijk op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u berichten van de leerkracht van uw kind ontvangen. 

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent